حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

پیک چهارم کرونا خانوادگی است | داروی ویژه‌ای برای درمان کودکان کرونایی نداریم

  • کد خبر: ۶۴۸۱۳
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
پیک چهارم کرونا خانوادگی است | داروی ویژه‌ای برای درمان کودکان کرونایی نداریم
فوق‌تخصص عفونی کودکان گفت: در پیک چهارم کرونا شاهد ابتلای کودکان در کنار خانواده‌ها به کرونا هستیم و می‌توانیم بگوییم که این اوج به‌دلیل دورهمی‌هایی است که در ایام تعطیلات شکل گرفت و یک اوج خانوادگی است.

لیلا جانقربان| شهرآرانیوز- فوق‌تخصص عفونی کودکان گفت: در پیک چهارم کرونا شاهد ابتلای کودکان در کنار خانواده‌ها به کرونا هستیم و می‌توانیم بگوییم که این اوج به‌دلیل دورهمی‌هایی است که در ایام تعطیلات شکل گرفت و یک اوج خانوادگی است.


دکتر محمدحسن اعلمی افزود: ابتلای کودکان به کووید ۱۹ از نوع انگلیسی یا بریتانیایی بسیار زیاد است، زیرا این نوع ویروس به‌دلیل جهش‌های ژنتیکی، سرعت سرایت بیشتری پیدا کرده است، اما باتوجه‌به اینکه آگاهی مردم در مواجهه با ویروس افزایش یافته است و در زمان مناسب به پزشک مراجعه می‌کنند، میزان مرگ‌ومیر و نمونه‌های حاد بسیار کم شده است.


وی خاطرنشان کرد: چنان‌چه مراجعه به پزشک به‌موقع انجام و کوچک‌ترین علائم جدی گرفته شود، از مشکلات جدی این ویروس می‌توان جلوگیری کرد.

 

تضعیف ویروس در نتیجه انتقال پیاپی به اثبات نرسیده است


دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هنوز ضعیف‌شدن ویروس در انتقال پیاپی اثبات نشده است، گفت: تضعیف ویروس در نتیجه انتقال پیاپی به اثبات نرسیده است و آنچه در میزان شدت بیماری نقش دارد، سیستم ایمنی بدن، نوع تغذیه و نحوه آشنایی قبلی با این ویروس است.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه به اشتباه گفته می‌شود اگر از طریق یکی از افراد خانواده به کرونا مبتلا شوید، ویروس خفیف‌تر است یا با ژنتیک شما همسانی دارد. این نیز اشتباه است و نحوه برخورد ویروس با بدن هر فرد متفاوت است.

دکتر اعلمی افزود: نکته درخور توجه و تأمل‌برانگیزی که از همکاران و خانواده‌های گرامی درخواست می‌کنم، این است که منابع را اتلاف نکنند. متأسفانه شاهد این بوده‌ایم که با علائم جزئی همه اعضای یک خانواده سی‌تی‌اسکن ریه انجام داده‌اند یا اینکه آزمایش‌های کامل بیمارستانی تجویز شده است که برای تشخیص کووید ۱۹ به آن‌ها نیازی نیست. هر سی‌تی‌اسکن برای یک کودک حدود ۵۰ عکس است که بسیار زیان دارد.

وی گفت: آزمایش‌های کامل و سی‌تی‌اسکن برای مراحل و وضعیت خاصی است که فرد باید دارای علائم شدید یا سطح پایین اکسیژن خون باشد.

 

مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان هیچ نقشی ندارد

این فوق‌تخصص عفونی کودکان افزود: نکته مهم دیگری که باید مدنظر قرار گیرد، این است که کرونا یک ویروس است و مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان آن هیچ نقشی ندارد و اتفاقا این مصرف خودسرانه مقاومت بدن را هم افزایش می‌دهد و باعث جذب کمتر ویتامین‌ها می‌شود.


دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اگر علائمی مانند تب، بدن‌درد و آب‌ریزش بینی در کودکان مشاهده می‌کنید و همچنین سابقه ابتلا به ویروس کووید ۱۹ را در خانواده دارید، به پزشک متخصص مراجعه کنید و از مصرف مایعات، سبزیجات و میوه‌های تازه غافل نشوید.

وی خاطرنشان کرد: درباره مصرف ویتامین‌ها نیز باید حدواندازه عرف آن رعایت شود، ویتامین D به‌عنوان یکی از ویتامین‌های مؤثر پیشنهاد می‌شود که در بچه‌های زیر ۱۲ سال هر ۲ ماه یک قرص ۵۰ هزار واحدی و برای بالای ۱۲ سال ماهی یک عدد قرص تجویز می‌شود.

دکتر اعلمی با اشاره به اینکه درگیری بچه‌ها در این اوج زیاد است، گفت: متأسفانه درگیری بچه‌ها در این اوج که از آن به‌عنوان اوج خانوادگی یاد شده، زیاد است. باتوجه‌به اینکه توصیه می‌شود بچه‌های زیر ۲ سال از ماسک استفاده نکنند، در اماکن شلوغ بهتر است برای پوشاندن صورت بچه‌ها از پارچه‌ای نازک استفاده شود، اما مدام علائم حیاتی بچه بررسی شود و از او غافل نشوند.

وی با اشاره به اینکه تابه‌حال واکسنی برای کودکان تأیید نشده است، افزود: تاکنون برای بچه‌های زیر ۱۶ سال و در برخی موارد زیر ۱۸ سال واکسنی تأیید نشده است. همچنین داروی ویژه‌ای نیز برای کودکان در زمینه کووید ۱۹ نداریم و فقط اقدامات حمایتی است که انجام می‌شود و در موارد شدید ممکن است از دارو‌های ضدویروس استفاده شود.

دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد تأکید کرد: بهترین و مطمئن‌ترین راه برای مقابله با کووید ۱۹ چه در کودکان و چه در بزرگ‌سالان، همچنان پیشگیری و رعایت نکات بهداشتی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->